Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget mc-hot bakom slakteriköp

”Kriminella mc-gäng är på väg till Sveg. Därför har kommunen köpt det gamla slakteriet. ” Det har varit en snackis i Sveg de senaste veckorna efter att kommunen köpt fastigheten.

Annons

– Det är bara rykten och det kan vi dementera, säger kommunalrådet Gottfrid Jonsson. Kommunfullmäktige beslutade för en tid sedan att köpa det gamla slakteriet i Sveg för 395 000 kronor.

Efter det har det varit massa rykten i svang i Sveg om att köpet berodde på att kommunen på inrådan av Säpo borde köpa fastigheten för att hindra kriminella gäng att etablera sig på orten.

Även kommunalrådet Gottfrid Jonsson har fått ta del av ryktet och han dementerar att så skulle vara fallet.

I stället handlar det om att man vill få fler fastigheter om etanolfabriken, som ligger i närheten, blir verklighet om några år.

– Vi tror att det kan finnas ett tryck att etablera sig där, både när det gäller verkstads och serviceföretag, säger Gottfrid Jonsson som innan dess måste lägga ned mycket jobb med att sanera fastigheten. Tidigare har det varit mycket problem i det gamla slakteriet med diverse företag som lämnat miljonskulder efter sig.

Mer läsning

Annons