Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen större ökning av handlande norrmän i Funäsdalen – än så länge

/
  • Än så länge märks ingen större ökning av norgehandeln, men än finns påsken och sommarmånaderna kvar.

I Strömsunds kommun har den norska handeln rekordökat. I Funäsdalen däremot upplever man än så länge ingen hisnande anstormning av norrmän.

Annons

LT har pratat med tre butikschefer i Funäsdalen och alla säger samma sak: Ingen större ökning av norrmän sedan förra året.

– Jag kan inte påstå att det är en ökning, det är ganska likt förra året. Det är bäst med norrmän på helgerna, lördag är den stora dagen, säger Bengt Lundqvist, butikschef för ICA i Funäsdalen.

Varorna norrmännen köper är de gamla vanliga - Cola, Red Bull, fläsk, kött, tobak och snus.

Anders Dahlsten, butikschef på Coop Konsum i Funäsdalen, tycker det är svårt att mäta i fall det är fler norrmän som handlar än förra säsongen.

– Det är ungefär som förra året. Men sen har det ju hänt mycket på orten, så det är mycket svenskar också, men just norgehandeln tycker jag nog är samma som förra året, säger han.

Under påskveckan och sommarmånaderna kommer det som flest norskar. Då kommer både busslaster och personbilar med norrmän för att handla i Funäsdalens affärer.

Även på Systembolaget upplever man än så länge ingen större ökning.

– Jag känner inte av någon större ökning. Men å andra sidan kommer de flesta norrmännen under påsken och sommarmånaderna, så vi har inte kommit dit än, säger Ronny Olofsson, butikschef på Systembolaget i Funäsdalen.

Mer läsning

Annons