Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ingen från personalen behövde gå ut i arbetslöshet”

Gunilla Zetterström Bäcke (S), socialnämndens ordförande vill kommentera oppositionsrådet Michael Bellmanns, Vox Humana, kritik av socialnämndens hantering av varslen inom äldreomsorgen.

Annons

– Bellman skriver om vanvård av våra äldre. Med detta säger han att personalen inte gör sitt jobb. Vi har en mycket engagerad och kunnig personal, därför har vi en god vård också. Sen finns det givetvis brister precis som socialstyrelsen påpekar, och dessa ska självklart åtgärdas, säger socialnämndens ordförande Gunilla Zetterström Bäcke (S).

– De pengar som kommunledningsutskottet avsatte den 13 maj var avsedda till att minimera antalet medarbetare som kunde hamna i arbetslöshet. Pengarna har gått till avgångsvederlag och pensionsavgångar som 28 tillsvidare personal valt att ta. Sedan har verksamheterna kunnat vakanshålla tjänster under året vilket också resulterade i att varslet på 47,4 årsarbetare kunde dras tillbaka.

– Ingen behöver gå ut i arbetslöshet vilket jag anser vara mycket bra i dessa tider, säger hon.

Gunilla Zetterström Bäcke säger att nu är budgeten i balans och då börjar arbetet med de övriga synpunkterna revisorerna, länsstyrelsen, och socialstyrelsen påpekat.

– Byter man negativa tankar mot positiva ser man resultat, säger hon.

Mer läsning

Annons