Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga fasta poliser på plats i Funäsdalen

/
  • ”Vi har ett avtal med Gotland. De skickar poliser till oss på vintern och vi skickar polisen till dem på sommaren. Därifrån kommer vi att få stöttning”, säger Håkan Andersson, polischef i Härjedalen.

Under turistsäsongen fram till 1 april är det ingen fast polis på plats i Funäsdalen.
– Vi kommer ha en viss mängd poliser, om det är fler eller färre kan jag inte säga, säger Håkan Andersson polischef i Härjedalen.

Annons

Funäsdalen har rekordmånga turister i vinter. Över jul och nyår adderades cirka 25 000 besökare till de 2 000 bofasta. Men under turistsäsongen fram till 1 april är det ingen fast polis i Funäsdalen.

De tre poliser som i vanliga fall jobbar där är tjänstlediga. En ordinarie kommer tillbaka den 1 april, den andra kommer till sommaren och den tredje kommer tillbaka till hösten. Under sju månader fram till i dag har en polis vikarierat i Funäsdalen och haft hjälp av förstärkning.

Tills att de ordinarie poliserna är tillbaka kommer polisen bemanna Funäsdalen med personal från Näpo Syd men också med förstärkning från Gotland.

– Vi har ett avtal med Gotland. De skickar poliser till oss på vintern och vi skickar polisen till dem på sommaren. Därifrån kommer vi att få stöttning, säger Håkan Andersson.

– Vi har en viss mängd poliser som vi kan fördela. Jag kan inte säga hur många som kommer vara där, säger Håkan Andersson, polischef i Härjedalen.

Kommer det att bo poliser i Funäsdalen?

– Det är möjligt att poliser kommer att bo där under vissa dagar, men vi har ingen stationerad på stationen, ingen fast tjänstgörande personal, säger han.

– Vi inom Näpo Syd har en viss mängd poliser som vi kan spela med dag för dag. Sen är det inte uteslutet att vi tar hjälp av länsgemensamma resurser. Det beror på hur läget ser ut där uppe, om det är något särskilt som händer, säger han.

Mer läsning

Annons