Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Drifting får man poäng för mest rök och damm

/
  • Så här ska det se ut i Drifting och visst blev det ordentlig slitage på däcken.  Foto: Leif Eriksson
  • Motorsporter har alltid sin givna publik i Härjedalen. Över 700 personer kom till tävlingen i Drifting på Armats fabriksplan.Foto: Leif Eriksson
  • Här har Johan Dahlgren fått sladd på sin BMW av 1990 års modell och det börjar ryka så smått.Foto: Leif Eriksson
  • Och här har Johan Dahlgren kommit in i röken och dammet ordentligt. Ju mer rök ju mer poäng i Drifting.Foto: Leif Eriksson
  • Så här ska det se ut i Drifting och visst blev det ordentlig slitage på däcken.  Foto: Leif Eriksson

En för Härjedalen helt ny motorsport introducerades i Sveg på självaste Nationaldagen. Drifting heter den och har sitt ursprung i Japan.

Annons

Här handlar det inte om, som i de flesta andra motorsporter, att komma först i mål för att vinna. Nej, man får poäng för den längsta, snabbaste och mest rykande sladden.

En bana hade iordningsställts på Armats (f.d. Rydabs) stora, asfalterade fabriksplan och intresset kunde föreningen Dominoz i Sveg, som arrangerade det hela, inte klaga på. Drygt 700 personer kom för att se de tuffa förarna i de mest fantastiska sladdar och där bilarna försvann totalt in i rök och damm.

Bland deltagarna fanns några av de bästa i den svenska eliten i Drifting, men också lokala förare, som verkligen inte gjorde bort sig.

Som Johan Dahlgren från Tännäs, som är mest känd som en av Sveriges bästa skotercrossförare.

Med sin BMW av 1990 års modell gjorde han några riktigt bejublade uppvisningar och fick mycket beröm av den kunnige speakern.

Det fanns bilar som hade hela 750 hästkrafter, men också till exempel en vanlig Volvo med 200 hästar.

Eftersom man skulle göra de mest spektakulära sladdar var det hård åtgång på däcken, så det gäller verkligen att ha bra däcksponsorer om man ska tävla i Drifting.

En sak är i alla fall klar, den första Driftingtävlingen i Härjedalen blev en stor succé och det blir säkert en fortsättning eftersom det finns planer på att starta en serie tävlingar i Norrland framöver.

Det kördes även en burnoutshow med flera härjedalingar i startfältet.

Mer läsning

Annons