Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Älvros frossade man på kolbullar ...

/
  • Tomt i pannan. All smet gick åt när John Erik Eriksson stekte kolbullar i Älvros  i lördags.Foto: Håkan Degselius

Det var en rykande åtgång på kolbullarna när Älvros hembygdsförening hade kolbullens dag.

Annons

Kanelbullen hyllades under söndagen då den läckerbiten hade sin egen dag runt om i Sverige.

Men under lördagen hyllades en annan maträtt, Kolbullen, som fått en särskild hyllning i Älvros. Och att rätten är populär visade sig när många besökare passade på att ta sig en rejäl portion i höstrusket.

– Intresset har varit stort. Jag har gjort cirka 90 kolbullar, säger John Erik Eriksson som tillsammans med Åke ”Ping” Karlsson hade några stressiga timmar bakom eldstaden.

Att avslöja receptetet bakom en god maträtt brukar vara svårt men exklusivt för Länstidningens läsare så gör John Erik ett undantag.

– Det ska vara vatten, mjöl, salt och mycket fläsk, då smakar det gott, lovar han.

Kolbullen dag arrangerades av Älvros Hembygdsförening som även bjöd på underhållning av lokala förmågor vid sidan av kolbullefrosseriet.

Mer läsning

Annons