Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals ungdomar gjorde upp om SM-medaljer i Björnrike

/
  • Emma Frisendahl, snart 11 och Vilma Holmlund, 11 lärde känna varandra när de tävlade i Lilla världscupen i Örebro förra året. Under Alpina USM tittar de på när deras bröder tävlar.
  • Erik Färnlund Forsberg tävlade för Vemdalen.
  • Emma Frisendahl, snart 11 år och Vilma Holmlund, 11 lärde känna varandra när de tävlade i Lilla Världscupen i Örebro förra året. Under alpina USM tittar de på när deras bröder tävlar.  Foto: Carin Selldén
  • Intresset var stort för tävlingarna  i Björnrike.

Alpina USM-veckan drog i gång i måndags. I onsdags kördes störtlopp och under torsdagen var det dags för super-G i Björnrike.

Annons

Alpina USM anordnas i Vemdalen för tredje gången under 2000-talet – 2001, 2006 och nu igen 2009. Det är Vemdalens- och Klövsjö Alpina som anordnar tävlingen där runt 450 ungdomar från hela landet slåss om de åtråvärda medaljerna. Några stora namn som vunnit USM är Jens Byggmark, Maria Pietilä Holmer, Anja Pärson och Markus Larsson.

Under torsdagen var det dags för super-G för damer 14-15 år och herrar 14-15 år.

Fem plusgrader och för mycket kläder. Skorna glider djupt mer i tösnön på väg upp för skidbacken. Uppe i backen vid sidan av tävlingsbanan hittar LT Emma Frisendahl, snart 11 år och Vilma Holmlund, 11, som i dag tittar på när deras bröder tävlar. Emma och Vilma har blivit kompisar genom just skidåkningen och träffas ofta på tävlingar runt om i landet.

– Vi lärde känna varandra på Lilla Världscupen i Örebro förra året, säger de.

Emmas bror har redan åkt, snart är det Vilmas brors tur att åka. De håller utkik efter startnumret 74. Under tiden leker de i skogen bredvid och gör kullerbyttor.

– Mina skor är dyblöta, säger Emma Holmlund och slänger sig sedan orädd nerför backen i en kullerbytta.

Mer läsning

Annons