Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratalet körde Barnens Vasalopp

/
  • Snart dags för start. Spänningen stiger bland skidåkarna. Foto: Anna Erixon-Söderén
  • En glad Trine Kjaergaard, klass 2 i Bruksvallarna har just avslutat loppet.”Det gick bra”, säger Trine belåtet.

En senvintertradition är att åka Barnens Vasalopp i Bruksvallarna. De yngre tävlar och de äldre arrangerar den anrika tävlingen.

Annons

Att Bruksvallarna är en traditionsrik skidort på elitnivå, det vet nog de allra flesta. Men även på lägre nivåer är intresset stort.

Se bara på när skolan i byn arrangerar det årliga Barnens Vasalopp. Då strömmar ungdomarna och skidglädjen står högt i tak.

Årets upplaga samlade runt 100 skidåkare från området.

Och när starten gick trummade många skidåkare iväg för att få en bra position i den första backen där föräldrar och övrig publik hejade på sina ungdomar.

Längs med banan serverades det förstås välsmakande saft för att stärka sig på färden på banan. Ett spår som var en dryg kilometer lång med några backar, både uppför och utför, som krävde massor av teknik. För de yngsta så fanns det en kortare slinga på 200 meter ifall, kilometersträckan blev för tung.

I mål fick samtliga deltagare en medalj för sin prestation och inte nog med det.

– Efter loppet bjöd skolans fantastiska ”mattant” Fia Myhr på varmkorv, potatismos och grönsaker, säger Anna Erixon- Söderén, lärare på skolan.

Huvudansvaret låg på de äldre eleverna som fick jobba stenhårt för att ro arrangemanget i land tillsammans med personal och föräldrar.

– Det var en lyckad dag med många glada människor, säger Anna Erixon- Söderén.

Mer läsning

Annons