Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstforum – både dansfest och fylleri

Under helgen var det dags för det 22:a Vemdalsforumet i raden, en helg då 20 olika dansband och coverband spelar upp till dans.

Annons

Det mest kända dansbandet under helgen var Steaplers som i år firar 50-årsjubileum. Leif Hermansson, Lars Heaster och Kent Backlund heter arrangörerna som anordnar forumet i uppdrag av Vemdalsskalets högfjällshotell.
– Vi har arrangerat Vemdalsforum sedan 1982, då var Musikerförbundet arrangör. Sedan 1995 arrangerar vi det i privat regi, säger han.
Totalt ungefär 5000 gäster kom från hela Sverige.
– Tyvärr tappade vi lite torsdag och fredag på grund av vädret. Jag hörde om ett gäng från Skåne som gav upp i Orsa. Många som kom söderifrån körde med sommardäck, säger Leif Hermansson.
– Det har varit väldigt trevlig och glad stämning. Det som är så kul med Vemdalen är att det är en ganska ung publik, säger han.
Förutom festligheterna är forumet till för att arrangörer och branschmänniskor ska knyta nya nätverk.
Men fest drar också till sig oroligheter. Polisen tog fast en rattfyllerist och en man misstänkt för ringa narkotikabrott under lördagskvällen. Dessutom blev några fulla personer omhändertagna av polisen varav en är misstänkt för stöld.
– En kille hade stulit en flaska sprit från en bar och druckit en hel del i från den när polisen hittade honom, säger vakthavande befäl Persson vid Östersundspolisen.
En berusad kvinna fördes till polishuset i Östersund och en kille fick sova av sig ruset i arresten i Sveg. Men i övrigt var det lugnt enligt vakthavande befäl.

Mer läsning

Annons