Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blir Härjedalens första kommunchef

Inger Lagerquist heter Härjedalens första kommunchef. Hon kommer att börja så snart som möjligt, senast 1 april 2010.

– Det känns jättebra, jättespännande och väldigt roligt, säger Inger Lagerquist när LT når henne på mobilen.

Annons

Kommunalrådet Gottfrid Jonsson (S) är nöjd med valet.

– Vi hade 36 sökande, en bred rekryteringsbas där Manpower plockade ut nio personer, och vi träffade fem för intervju. Det stod mellan två på slutet men vi fastnade för Inger Lagerquist.

– Hon är väldigt tydlig och klar, lugn och sansad, säger Jonsson.

Inger Lagerquist kommer senast från Sodexo AB där hon varit segmentchef i åtta år och haft det övergripande ansvaret för drift av patienthotell, måltids- och städservice, transport samt så kallade FM-kontrakt.

Verksamheten har cirka 500 anställda och en omsättning på 350 miljoner.

– I och med att vi anställer en kommunchef skiljer vi på politiker och tjänstemän. Det är inte för att få en till chefsbefattning i kommunen utan för att få rationaliseringsvinster som effektivare arbetsformer, säger Anders Häggkvist (C), vice kommunalråd.

– Det innebär stora förändringar för mig och Anders bland andra. Vi kommer att prata om vad som ska göras, hon kommer att prata om hur det ska göras, säger Gottfrid Jonsson.

Inger Lagerquist har en bakgrund som marknadsekonom och erfarenheter från näringslivet, många gånger med kommuner som kunder. Hon är 50 år och kommer ursprungligen från Vestlandet i Norge men har arbetat i Sverige sedan 1986. Hon och hennes make kommer att flytta till Härjedalen. De har semestrat mycket här och trivs i skidspåret.

– Jag ska åka ”Öppet spår” i vinter, vi brukar göra det tillsammans, jag och maken, säger hon.

Kommunchefen kommer att vara chef över kommunförvaltningarna.

Mer läsning

Annons