Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyproffs från Sveg var i annan stad under dödsbrand

/
  • Marcus Högström, ursprungligen från Sveg, befann sig ute på turné och befann sig alltså inte i Perm under fredagskvällen då minst 112 personer dog i en brand på en nattklubb.   Foto: Leif Eriksson

I går kväll utbröt en stor brand som dödade minst 102 personer på en nattklubb i ryska staden Perm. Hockeyproffset Marcus Högström som bor i Perm var i en annan stad under branden.

Annons

Under fredagskvällen dog minst 102 personer och 134 skadades i en brand på nattklubben Lame Horse i den ryska staden Perm. Hälften av de skadade är i allvarligt skick, skriver tidningen RIA Novosti. Det var inomhusfyrverkerier som exploderade i taket på nattklubben och orsakade en stor brand som spred sig och förstörde 400 kvadratmeter av byggnaden. 20-årige Marcus Högström från Sveg bor i Perm då han i höstas började spela för laget Molot Perm i den näst högsta ishockeyligan i Ryssland.

När LT når honom på telefon har han varit ute på turné med laget under sju dagar och ska under lördagen spela match i staden Samsara.

– Jag fick precis reda på branden under morgonen. Det är som en chock, jag har inte hunnit tänka på det riktigt, säger han.

Marcus Högström har inte varit på nattklubben Lame Horse. Om han känner någon som var ute på stället vet han inte i nuläget.

– Det var inga roliga nyheter, säger han.

Marcus familj i Sveg visste om att Marcus inte befann sig i Perm under gårkvällen.

– Vi var rädda att det skulle vara en terrorattack, men det var skönt att det inte var det i alla fall, säger Marcus pappa Lennart Högström.

Mer läsning

Annons