Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helikopter tvingades att nödlanda på en myr

/

En av Osterman Helicopters helikoptrar tvingades på grund av ett motorfel landa på en myr i området vid Bredåsjön i västra Härjedalen vid 18-tiden på onsdagen.

Annons

– Instrumentbrädan påvisade ett motorfel och piloten, som var ensam i helikoptern, tog det säkra före det osäkra och landade på första bästa tänkbara ställe, alltså en myr, berättar Ostermans vd Christer Hagberg för LT.

– Piloten skadades inte på något sätt utan är välbehållen efter incidenten.

Helikoptern var på väg från Funäsdalen till Grövelsjön. Det handlade om en framflygning och igår torsdag fanns tekniker från Ostermans på plats för att kolla upp motorfelet.

– Vi räknar med att kunna åtgärda motorfelet och flyga helikoptern från platsen. Möjligen kan någon reservdel komma att behövas, säger Hagberg.

Det hela inträffade i väglöst land.

Räddningstjänsten hade enligt räddningschefen Kurt Svensson ingen utryckning till myren där helikoptern landat.

– Däremot blev vi informerade om det inträffade och jag vet också att ambulanshelikopter larmades och som även hittade helikoptern och piloten, säger Svensson.

Den här sommaren flyger Ostermans helikopter onsdagar och lördagar i Grövelsjön och Funäsdalsområdet. Man flyger fiskare till länsstyrelsens fiskecamper i Storån, Hävlingen, Våndsjön och Bredåsjön. Ostermans är världens äldsta helikopterbolag och har tillstånd att operera inom hela EU-området.

Mer läsning

Annons