Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helena från Härjedalen vald till Folkets förebild

/

Helena Jönsson, med rötterna i Härjedalen och tidigare reporter på Länstidningen, Tidningen Härjedalen och Radio Jämtland, har röstats fram till Folkets förebild i Luleå.

Annons

– Det känns naturligtvis fantastiskt att få detta stöd. Jag är en sann nätverkare och älskar att dela med mig av mig själv och få andra människor att utvecklas, säger Helena.  

Hon arbetar som kommunikationsansvarig på Centek vid Luleå tekniska universitet samt som projektledare för Designarena Nord, vars syfte är att öka intresset för industriell design som ett verktyg för att höja företags eller destinationers konkurrenskraft och möjligheter att nå nya marknader. På så sätt ökar även tillväxten i Norrbotten.

Helena har tidigare arbetat som journalist under 13 år och är även grundare att det kvinnliga företagarnätverket Magma. Grundtanken med Magma är att man ska dela med sig av idéer, kunskaper och kontakter. Nätverket som startade 2002 finns nu runt om i Sverige och även i Köpenhamn och Bodö i Nordnorge.

– Ger man av sig själv får man tusenfalt tillbaka. Och utmärkelsen Folkets förebild är verkligen ett bevis på det, säger Helena.  

Priset, ett grafiskt blad av Luleåkonstnären Eva Gunnarsdotter Björk, ges till en person som tillför energi och framtidstro till Luleå, är generös i sitt nätverkande och delar med sig av sina kunskaper och idéer. 

Mer läsning

Annons