Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hede satsar på en egen dag

/

På lördag ska Hede visa upp sig på allvar under Hededagen.

– Magkänslan säger att det kommer att bli en toppendag, säger Helena Bredesen.

Annons

Hede är mera än en förbifart till Funäsdalen och fjällvärlden. Det vill skolan och näringslivet visa upp på lördag.

Då arrangeras den första upplagan av Hededagen med diverse aktiviteter i själva bykärnan. Bland annat anordnas en näringslivsmässa med 35 utställare från olika skoklasser och företag som vill visa upp vad Hede har att erbjuda.

– Jag tror att det kommer att bli en succé, säger Helena Bredesen som mött olika företrädare från andra företag under den pågående näringslivsveckan.

– Även företag utanför Hede pratar gott om det här och tror på idén, fortsätter Helena som även hoppas att de över 200 inköpta marschallerna ska göra att byn verkligen lyser upp i novembermörkret.

Hededagen är något av slutstationen på ett projekt som pågått under hela hösten. Samtliga elever i skolan har något sätt fått fördjupa sig i vad de olika företagen i Hede har för verksamhet.

Bland annat har elever fått göra några dagars praktik hos företagen och på det sättet fått sig en rejäl inblick i vad de gör. Detta kommer även att presenteras under lördagens mässa.

Men egentligen handlar det inte om ett kortsiktigt arbete. Man har tankarna långt fram i tiden då många beräknas ta pension och dessa tjänster behöver fyllas upp.

– Det här är utan tvekan ett bra början på det fortsatta arbetet, säger Helena avslutningsvis.

Mer läsning

Annons