Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjulfa firade 70 år

/

Den 70:e upplagan av skolskidtävlingen Härjulfa genomfördes i strålande solsken.

Annons

Även deltagarna njöt av den underbara dagen.
– Jag fick ju en medalj, säger Hanna Tyllman.
Skidfesterna avlöser varandra. Nyligen avslutades de olympiska spelen i Vancouver och på söndagen är det dags för det nio mil långa loppet mellan Sälen och Mora, Vasaloppet.
En skidklassiker i Härjedalen är utan tvekan Härjulfa som nu firade 70 år. En tävling som behåller greppet om ungdomarna och i år var det närmare 400 elever från skolorna i Härjedalen som stod på startlinjen och kunde ge sig i väg på tävlingsspåret ivrigt påhejade av klasskamrater och föräldrar som själva säkerligen gjort samma sak för många år sedan.
Hanna Tyllman från Sveg klarade av sin sträcka på 2 kilometer med bravur och hon sken som en sol efter målgång.
– Jag kom sist utav tjejerna men jag fick en medalj ändå så jag är mycket nöjd, säger Hanna Tyllman som verkligen levde upp till devisen att det viktiga är att kämpa väl och inte att segra.
Samtliga deltagare som gick i mål fick medalj sedan fick deltagarna vara med på prisutdelningen där det delades ut fina priser till samtliga.
Dagen till ära gjorde även Lillhärdals olympier Anna Carin Olofsson- Zidek ett välkommet besök på tävlingarna. En tävling som hon själv ställt upp i under skolåren med stor framgång.

Mer läsning

Annons