Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalingar på vänortsbesök till polska Lezajsk

/
  • Delegationen på besök i rådhuset i Lezajsk: från vänster Bosse Yman, Janusz Berestka, Eugeniusz Mazur, Ragnar Wagenius, Tatjana Summermatter, Tadeusz Trebacz, Thomas Rehnfeldt och Svante Johansson.

Första helgen i oktober besökte en delegation på fem personer från Härjedalen den jakt- och fiskefestival som hölls för tionde året i rad i Härjedalens vänort, staden Lezajsk i sydöstra Polen.

Annons
Via Härjedalens ambassadör i Polen, Eligiusz "Eliot" Szuty hade staden framfört önskemål om att Härjedalen skulle sända en representant för Härjedalens kommun, en representant för fiske respektive jakt, samt två spelmän.
Festivalen blev därmed ett av marknadsföringsinslagen i kommunens EU-stödda "Härjedals-projekt", där ett av delmålen är just att försöka locka polska turister till Härjedalen.
Polen har stolta och anrika jakttraditioner, och gruppens berättelser om älg- björn och fågeljakt väckte mycket stort intresse bland de polska jägarna. En mycket stor del av polackerna är också hängivna fiskare, där i synnerhet gäddfisket står högt i kurs.
I samband med festivalen blev det också premiär för Härjedalens polska hemsida, där polackerna hittar användbar information inför ett besök. Kommunen hade även låtit trycka upp informationsmaterial på polska, som distribuerades i ett högt tempo till festivalbesökarna.
– Intresset för vad Härjedalen har att erbjuda är mycket stort, försäkrar ambassadör Szuty som under hela året ställer upp och besvarar frågor om vår kommun.
Under dagarna i Lezajsk fick delegationen träffa bland annat Borgmästaren, Tadeusz Trebacz, pr- och turismansvarige Janusz Berestka och kommunsekreteraren Eugeniusz Mazur, som alla välkomnade ett utökat turistiskt och kulturellt utbyte mellan kommunerna.

Mer läsning

Annons