Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalingar inblandade i knarkhärva

Polisen i Västerbotten håller just nu på att nysta upp en knarkhärva där flera personer från Härjedalen är inblandande. Totalt är fem personer häktade misstänkta för grovt narkotikabrott. Av dem har fyra bostadsadresser i Härjedalen.

Annons

Det var i slutet av januari som polisen gjorde razzia i ett hus, i en by utanför Lycksele. I huset hittades narkotika av betydande mängd.

– Jag vill inte uttala mig om vilken sorts narkotika det var eller hur stor mängd det var, eftersom mängden kan avslöja vilken drog det var, säger Kjell Jannesson som är jouråklagare i Umeå.

I huset fanns två personer, en man och en kvinna som båda greps och senare även häktades. Men efter det har härvan vuxit och nu sitter totalt fem personer häktade på sannolika skäl. Alla misstänkta för grovt narkotikabrott. Av dessa har fyra bostadsadresser i Härjedalen, det rörs sig om en man i medelålder och tre yngre män.

Vilken form av verksamhet som bedrivits i huset eller om någon av de tilltalade bodde i huset vill inte Kjell Jannesson kommentera.

– Av utredningstekniska skäl vill jag inte uttala mig om det, säger han.

Han kan däremot bekräfta att ett en av personerna som sitter häktad ägde fastigheten där tillslaget gjordes.

Senast den 4 mars ska åtal vara väckt. Grovt narkotikabrott kan ge upp till två års fängelse.

Mer läsning

Annons