Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjeåns nya lokaler invigda

/

Tre veckor efter den ödeläggande branden gjorde Härjeåns anställda på måndagen sitt första arbetspass i de nya lokalerna.
- Det blir ju aldrig som det varit, säger Kerstin Jonasson.

Annons
För snart tre veckor sedan brann Härjeåns kontorsfastighet ned till grunden. Miljonvärden gick till spillo men lyckligtvis kunde man rädda viktiga dokument som fanns lagrade i ett brandvalv.
Branden var onekligen ett hårt slag för företaget. Men livet går vidare trots att miljontals kronor gick upp i rök.
Bara någon dag efter branden var det klart med nya lokaler. Under måndagen gjorde de anställda sitt första arbetspass i det gamla äldreboende Sörgårdsmon.
- Det känns rätt okej. Det är ju stora och fina lokaler så det blir nog bra, säger Kerstin Jonasson som fått en rymlig arbetsplats där det fortfarande ekar tomt samtidigt som elektriker springer runt för att ordna till så att allt ska fungera.
Tomkartonger ligger lite här och var, kartonger som kommer från de nyligen uppackade datorerna som fått köpas in efter branden. Allt är borta och många personliga saker försvann i lågorna.
- Jag blev inte speciellt drabbad, fortsätter Kerstin som dock upptäcker efterhand att vissa saker som hon haft med sig under många år inte finns kvar på skrivbordet.
Under veckorna som gått efter branden har några ur personalen fått pendla till Ånge medan andra har fått jobba på linjekontoret.
Och omställningen från att ha kontoret i centrala Sveg till att flytta lite utanför har sina nackdelar men även fördelar.
- Tidigare har jag haft fem minuter till jobbet men går jag hit upp så får jag motion också och då behöver jag inte gå på kvällen, säger Kerstin med ett leende.
Förändringen till trots så går arbetet vidare. Om någon trodde att de skulle slippa räkningar den närmaste tiden så har de fel. Men lite fördröjningar har det trots allt blivit.
- Det är mycket att hinna i kapp och det är ett litet stressmoment, säger Eva Svelander som får tänka lite extra nu när nygamla program måste användas för att få allt att fungera.

Mer läsning

Annons