Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här vann alla barnen OS-guld

/

Vinter-OS är över på Bauers förskola i Ytterhogdal. Tävlingen blev en succé där samtliga elever fick en guldmedalj under avslutningsceremonin.

– Kul att få en medalj, säger Märta Nilsson.

Annons

Det arrangeras inte bara OS-tävlingar i Vancouver. Även Ytterhogdal har fått sig en släng av OS-febern. I måndags invigdes tävlingarna på Bauers förskola och under torsdagen var det avslutning på mästerskapen. Ett mästerskap som utan tvekan genomfördes i glädjens tecken där det var viktigare att kämpa väl än att vinna.

Märta Nilsson var en utav eleverna som kämpade på under de fyra dagarna.

– Pulkatävlingen var roligast. Där gick det bra, säger Märta samtidigt som hon känner på guldmedaljen som samtliga elever fick under den pampiga avslutningsceremonin.

Förutom pulkåkning, som kördes både som singel och dubbel, fick eleverna prova på skidskytte, skidåkning, curling och bandy.

– Man märker ju att eleverna tycker att det är lite extra trots att de inte har riktig koll på vad OS är för något, säger tävlingens generalsekreterare Gudrun Lisberg som ger barnen ett stort beröm för deras kämpatag trots att kylan bet ordentligt i kinderna den sista dagen.

Vid den högtidliga avslutningen fick varje deltagare kliva upp på prispallen och ta emot en guldmedalj och en blomma inför en stor åskådarmassa.

Succé var ordet!

Mer läsning

Annons