Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvarsson vill slå ihop förskolor till nybygge

Bland annat stärkt av många positiva reaktioner på förslaget om ny skola i Funäsdalen går Sune Halvarsson (S), Hedeviken, vidare med ytterligare ett. Nu vill han slå ihop de båda förskolorna i Hede.

Annons

Den ena förskolan heter Björnungen och finns i ett gammalt nedslitet hus och den andra heter Rymden och finns inom skolområdet. Inte heller det bra lokaler enligt Halvarsson.

– Båda förskolorna i Hede är, som jag ser det, provisorier och mitt förslag är att man använder lokalen Paviljonen vid skolan för en enda förskola.

– Där borde man riva ut allt och anpassa lokalen till förskoleverksamheten. Går inte detta tycker jag att man borde bygga en ny förskola på skolområdet. En förskola med fyra avdelningar och anpassad för både personal och barn. Då skulle man få all skolverksamhet inom ett och samma område.

– Varför ska förskolebarn behöva vistas i provisoriska lokaler, undrar han också.

I gårdagens LT gjorde kommunalrådet Gottfrid Jonsson tummen ner för Halvarssons skolförslag i Funäsdalen. Det vill han kommentera så här:

– Man kan lösa den här frågan genom att bygga i etapper. Börja med att slå ihop de båda förskolorna genom ett nybygge vid idrottsplatsen, där man sedan kan börja fundera även på en ny skola när det finns ekonomiska möjligheter, menar Sune Halvarsson.

Mer läsning

Annons