Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasiet prisat dubbelt för ung företagsamhet

/
  • Linn Eklund och Martin Stenson med sina checker som visar att man är bra på ung företagsamhet. Övriga är: Stefan Norell, Anders Brandén, Mikael Mickelsson, Marcus Kurki, Mathilda Hansson, Anna Andersson- Hjort, Sandra Myhr, Therese Rooth, Caroline Indgjerd.Foto: Håkan Degselius

Härjedalens gymnasium i Sveg tog hem två priser för sin satsning på ung företagsamhet nyligen. Nu är man utsedd till årets skola i länet.

– Det visar att vi är rätt ute med vår satsning, menar läraren Mikael Hedberg.

Annons

När de unga företagarna, UF, hade mässa i Östersund för en tid sedan lyckades UF-företagarna på gymnasiet i Härjedalen ta hem två andraplatser i den hårda konkurrensen.

Martin Stenson fick pris för sin monter där han som egen och ensamföretagare verkligen fick kämpa under mässdagen.

Martin går på fordonsprogrammet och det var för första gången någon elev från fordonsprogrammet startar upp ett UF-företag, till stor glädje för lärarna på programmet som försöker bredda linjen utbud så man är beredda på den verklighet man möts av i arbetslivet.

För Martin del så har han en ”egen” verkstad i skolans lokaler där han erbjuder service och det som behövs till var och en.

– Jag har så jag klarar mig. Det blir väl 3-6 bilar om dagen, säger Martin Stensson som även måste ta hand om en hel del pappersarbete vid sidan av mekandet.

– Det kan ta bra mycket tid, fortsätter Martin som inte är främmande för att bli egen företagare i framtiden. Men närmast väntar ytterligare studier för att få kompetens för tyngre fordon.

Det andra priset togs av barn- och fritidsprogrammet för sitt miljöarbete.

Men summa summarum så har satsningen på UF-företagen gymnasiet i Härjedalen haft under många år varit givande.

Det bevisas inte minst av att man nu är utsedd till årets skola i länet. Därmed får man åka ned till Stockholm under våren för att slåss om titeln om att vara bäst i Sverige.

Mer läsning

Annons