Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunilla slutar efter tio år som kommunals ordförande

/
  • Foto: Håkan Degselius

– Skriv sluta. Inte avgå det är ett hemskt ord, säger Gunilla Zetterström-Bäcke som efter tio år lämnar sin plats som kommunals ordförande i Härjedalen

Annons
Tio år är tillräckligt. Det tycker Gunilla Zetterström-Bäcke som i god tid deklarerar att hon ska "sluta" som ordförande för de dryga 900 medlemmarna i fackförbundet Kommunal. Någon dramatik ligger det inte bakom beslutet.
I stället hoppas hon att nya krafter ska ta vid och driva skutan vidare i ett jobb som enligt henne varit mycket givande.
– Det är en ryggsäck med kunskaper som man får med sig, säger Gunilla som uppskattat alla möten med medlemmar och alla andra hon kommit i kontakt med.
Under hösten kommer det att jobbas febrilt med nomineringar för att hitta en ny ordförande innan årsmötet i februari klubbar igenom vem ska ta över.
Vad har varit det bästa med jobbet?
– Det har varit möten med medlemmarna på arbetsplatserna.
Vad har varit det tyngsta?
– Alla omorganisationer som varit, speciellt när det har påverkat våra medlemmar. Ibland har det varit omorganisation för omorganisationens skull. Men ibland har det kanske varit nödvändigt för att få en bättre organisation.
Vad är du mest stolt över?
– Det är nog att vi fått bra löner och vi har ett bra löneläge om man ser i riket i stort.
Enligt henne har synen på facket förändrats under de senaste åren.
– Det är andra vindar inom facket. Det ställs mera frågor och man är mera engagerade, säger Gunilla som under de senaste åren studerat till undersköterska vid sidan av sina fackliga uppdrag.
För hennes del väntar nya uppgifter inom handikappomsorgen där hon så fort som möjligt kommer att börja jobba.
– Det är ju otroligt roligt att få träffa människor, säger hon avslutningsvis.

Mer läsning

Annons