Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gun-Britt loppisfyndade i Älvrosremmen

/
  • – Ett riktigt fynd, menade Yngve Lund.Gun-Britt Persson från Sveg inhandlade garnnystan och en kakburk på loppis i Älvrosremmens bygdegård. Foto:  Leif Eriksson
  • Foto: Leif Eriksson

– Det här var ett riktigt fynd, som syrran ska få i julklapp.Det menade Yngve Lund från Älvrosremmen efter besöket på lördagens loppis i byns bygdegård.

Annons
Fyndet var Hemmets Handarbetslexikon.
– Jag har även fyndat en lampa och det är kul att man ordnar ett sådant här arrangemang, sa Yngve.
Det var bygdegårdsföreningen i Älvrosremmen som ordnade loppis i lördags. Mycket folk på plats och mängder av saker att fynda bland. Som Gun-Britt Persson från Sveg, som bland annat hade inhandlat några garnnystan och en kakburk.
– Det här är tredje året vi har detta arrangemang och vi har tyckt att november är bästa tidpunkten för loppis, sa bygdegårdsföreningens ordförande Kjell Eriksson.
– Hela byn står bakom det hela och det skapar en bra gemenskap bland de 55 byborna. Och alla prylarna är skänkta.
Förra årets loppis inbringade ett netto på cirka 10000 kr och bygdegårdsföreningen hoppades på något liknande i lördags.
– Intäkterna går oavkortat till driften av bygdegården, berättade Kjell Eriksson. Driften går totalt lös på cirka 30000 kr om året.
Älvrosremmens bygdegård var på 1960-talet ett av de populäraste dansställena i Härjedalen. Till exempel drog Sven-Ingvars över 400 personer när dom spelade upp till dans. En annan storhet som gästat bygdegården är Björn Skifs.

Mer läsning

Annons