Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldkant på festlig företagarfest på Vemdalsskalet

/
  • Caroline Söder, Vemdalen, blev årets nyföretagare i Härjedalen. Tillsammans med henne ser vi Björn Ljunqvist, Anette Busk och Ulf Sperring. Foto: Håkan Degselius
  • Hedeviken blev årets bygd i Härjedalen och beskedet togs emot med stort jubel av delegationen från byn
– Helt underbart, fantasiskt att få priset nu när vi är på G, säger Kathy Bäck.
  • Annikas klipperia i Vemdalens blev årets serviceföretag. Annika Sundt kan njuta av vinsten i en hård kategori.
  • Ola Andersson tog emot priset som årets företagare i Härjedalen. Han har tillsammans med sin far Jan byggt upp Lofsdalens fjällanläggningar.
  • Kerstin Sunnerheim fick pris ur Sigrid Strands fond för kvinnliga företagare. – Jag är väldigt överraskad, säger Kerstin som jobbar på Mittuniversitetet. Arne Ring och Anders Karlsson, styrelseledamot i stiftelsen är glada över att kunna ge priset till Kerstin.
  • Hans Persson i Hede tackade alla kunder för att han hade fått priset för sitt jobb på gubbdagiset i Hede. Ett dagis som även erbjuder service för bilar och bensin.

Det var högt till tak när företagarna i Härjedalens hade sin egen galakväll. Utnämnd till årets företagare blev Jan och Ola Andersson med sitt företag Lofsdalens Fjällanläggningar.

Annons

Härjedalen är en kommun med mängder utav framgångsrika företag. Det fick man bevis på när årets företagarkväll genomfördes på Vemdalsskalet med 150 gäster.

Det delades ut en mängd priser till värdiga pristagare som tidigare i höst blivit nominerade och sedan har Härjedalingarna fått utse sina favoriter.

Totalt inkom över 3000 röster bara på en kort tid.

Till årets företagare utsågs Jan och Ola Andersson, Lofsdalen, för att de tillsammans med sina anställda utvecklat företaget på ett imponerande sätt samtidigt som de skapat 30 årsverken och visar på god lönsamhet och framtids ambitioner.

Hans Persson, Hede, blev årets serviceperson för sin verksamhet på gubbdagiset, HP-Motor Mekonomen bilverkstad, med tillhörande bensinstation.

– Utan alla som kommer in till oss så hade vi inte varit där vi är, menade Hans Persson stolt efter utmärkelsen.

Vemdalen var framgångsrika på galan. Annika Sundt som med sin frisörsalong visade sig att det lönar sig att vara generös mot sina kunder. Och Caroline Söder visade att man med hårt arbete och stort engagemang kan nå långt. Hon fick nämligen priset som årets nyföretagare med sitt företag VDLN Design.

Hedeviken blev årets bygd i Härjedalen för sitt sätt att samarbeta över föreningsgränserna och att man på alla möjliga sätt samordnar olika arrangemang.

– Helt fantastiskt, sa Kathy Bäck som tillsammans med övriga bybor njöt av utmärkelsen till byn som är inkörsporten till Sonfjället.

Kerstin Sunnerheim blev årets stipendiat till Sigrids Strand minnesfond för kvinnliga uppfinnare.

Det hölls även ett intressant föredrag av Bosse Johansson, känd bankdirektör och fotbollsledare numera boendes i Borås.

Torgny ”Kingen” Karlsson och hans trogne vapenbroder Stefan Hallgren med kompband bjöd på härligt svängig underhållning på scenen.

Mer läsning

Annons