Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjande siffror förHärjedalens gymnasium

/
  • ”Det är många bäckar små som gör det”, säger Linus Silow efter att han fått besked om att förstahandsvalet till gymnasiet i Härjedalen ökat kraftigt.

Antalet förstahandssökanden till Härjedalens gymnasium har stigit kraftigt från fjolåret, från 41 till 64.
– Det här är viktiga siffror för hela kommunen, säger Linus Silow, rektor på Härjedalens gymnasium.

Annons

Det har skrivit många mindre trevliga artiklar om att elevunderlaget på gymnasiet i Härjedalen har varit alltför lågt under en lång tid av år.

Men nu visar nya siffror på att läget börjar ljusna.

När förstahandsvalet summeras visar det sig att fjolårets siffra har stigit med 23 personer.

En siffra som förstås är glädjande för gymnasieskolan eftersom det i dagsläget är bara sökanden från Härjedalen man har tillgång till.

– Det är livsviktigt för oss att eleverna väljer vår skola, säger Linus Silow som tilllsammans med övriga ansvariga varit medveten om de alarmerande sifforna.

– Det här kommer inte som en slump. Vi har jobbat aktivit med det här under en lång tid, fortsätter Silow som under de sista åren kämpat febrilt med att informera och profilera skolan i en hårt konkurrensutsatt marknad där alla medel är tillåtna i jakten på elever.

Ett utav argumenten man haft är att man har små klasser och många behöriga lärare med stort engagemang.

Men det kan vara svårt när man möts av vulgär marknadsföring, enligt Linus Silow. Men enligt honom så kan det faktum att hela 93 procent av eleverna får ett slutbetyg när skolan är klar, vilket är klart högre än riksgenomsnittet, vara en bidragande faktor.

– Det snackas positivt om oss.

I april månad kommer siffrorna från den andra sökomgången.

– Då hoppas jag att siffrorna är ännu positivare. Då får vi se siffrorna från de som söker utifrån till Vemerskolan och skidgymnasiet.

I år går det 88 elever i årskurs 1 på gymnasiet och med tanke på försthandsvalet så hoppas man nu kunna nå det magiska 100-talet när nya elever ska sätta sig i skolbänken till hösten.

– Det vågar man kanske sikta på nu, säger skåningen Linus Silow med glädje i rösten.

Mer läsning

Annons