Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla BB blir företagarcentrum

/

Nu ska gamla BB i Sveg vara en arena för nya företagare.
- Där många fina härjedalingar fötts ska nya företag förlösas, säger Gun-Lis Bergman med ett skratt.

Annons
I början av 70-talet slog BB i Sveg igen sina portar. Men nu kommer lokalerna till användning igen när Arena för entreprenörskap skapar en mötesplats för företagare. Och passande nog, med tanke på lokalerna tidigare syfte, så kommer arbetsplatserna att kallas nyföretagarekuvöser.
Det är en arbetsplats utrustad som ett fullvärdigt kontor som allt som behövs för att driva en verksamhet.
- Det finns ett behov som jag hoppas mycket på, säger Gun-Lis Bergman som titulerar sig coach för de tilltänkta nyföretagarna. Hon hoppas kunna fånga upp ungdomar som har lite olika idéer om företagande samtidigt som de får professionell hjälp att utveckla sina affärsplaner.
Själv har hon en bred företagarbakgrund sedan många år tillbaka, och det hoppas hon kan vara till hjälp när hon ska coacha de nya företagarna, speciellt när det gäller de praktiska frågorna.
- Det är stor skillnad på teori och hur det är att vara på jorden och driva ett företag, fortsätter Gun-Lis som kommer använda de tekniska hjälpmedel som finns för att kunna utveckla verksamheten på bästa sätt.
Runt om i hela länet kommer liknade kuvöser att byggas upp under Almis regi.
Carina Norrman är projektledare i länet och hon tror mycket på hela konceptet, där man i första hand hoppas kunna fånga upp yngre människor i 19- till 35-årsåldern, kvinnor och utomnordiska invånare.
- I förlängningen tror jag att det ska vara fullt på alla arenor, säger hon.
De unga företagarna inom skolans värld, UF, har under de senaste åren exploderat i Härjedalen. Även för dem är arenan en viktig sak.
- Det här en förutsättning för som vill driva sitt UF-företag även i fortsättningen, säger Mikael Hedberg, lärare på Härjedalens gymnasium.

Mer läsning

Annons