Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funäsdalen fick ett bageri igen

/
  • Inger Nordlinder köpte ett fikon- och nötbröd av Jonas Hamlund. ”Kul att bageriet är öppet igen”, säger hon.  Foto: Carin Selldén

Det måste ju finnas ett bageri i Funäsdalen, tyckte krögarna Jonas Hamlund och Göran Lööf. Därför köpte de Funäsbagarn.

Annons

Under skyltlördagen i Funäsdalen passade Funäsbagarn på att smygöppna igen. Bageriet har varit stängt sedan i maj då den förra ägaren Kristina Wiking stängde igen, men öppnas nu av de nya ägarna Jonas Hamlund och Göran Lööf.

– Det började med att vi letade efter en bagare som ville arrendera eftersom vi behövde bröd till restaurangen. Men när vi inte hittade någon så köpte vi bageriet. Det känns skitroligt, det är en helt egen värld med helt andra arbetstider än i restaurangbranschen, säger Jonas Hamlund, som är mat- och dryckesansvarig i Ramundberget.

Bageriet kommer nu att ha öppet fram till mitten av april då man stänger portarna för att bygga om till en butik med en konditoridel. Den 7 juli ska man öppna det utbyggda bageriet igen.

Funäsbagarn kommer att ha runt fem anställda samt extrapersonal, då Jonas Hamlund och Göran Lööf kommer fortsatta sina jobb som krögare i Ramundberget.

– Vi kommer inte att baka själva, och vi köpte det inte för att tjäna pengar, men det måste ju finnas ett bageri i Funäsdalen, säger han.

Bageriet kommer att satsa på lite nya produkter. Gamla hederliga limpor och frallor kommer att få konkurrens av surdegsbröd och annat som ligger mer i tiden. Under skyltlördagen sålde man dinkelpepparkakor med pumpafrön och fikon- och nötbröd. Dessutom är lappkakan tillbaka. Man kommer också att tillverka chokladpraliner och annat gott.

Under lördagen kom en strid ström av besökare och alla var glada över att det doftade bröd i Funäsdalen igen.

– Kul att det är öppet igen, säger Inger Nordlinder från Funäsdalen som köpte sig ett fikon- och nötbröd.

Mer läsning

Annons