Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funäsdalen får gondolbana

/
  • Från byn upp till toppen av Funäsdalsberget. Så är det tänkt att den planerade gondolbanan ska gå i Funäsdalen. Nyligen gav regeringen klartecken för kommunens översiktsplan vilket gör att bygget snart kan dra igång efter en lång rad av överklaganden. Foto: Sandra Wåger

Nu har regeringen har gett klartecken för den planerade satsningen på en gondolbana i Funäsdalen.

Annons

Planerna på en gondolbana, från byn upp på toppen av Funäsdalsberget, ser nu att bli verklighet. Detta efter att miljödepartementet och regeringens beslutat att ge klartecken för kommunens detaljplan där bland annat en gondolbana ingår.

– Detta var förstås ett oerhört viktigt steg i utvecklingen av hela Funäsdalen och för vår fortsatta satsning på Funäsdalsberget. Det överklagande som miljödepartementet nu har avslagit har kostat mycket tid och kraft. Men nu ser vi framåt och fortsätter att gemensamt skapa ett enastående svenskt skidområde, säger Kevin Kirk, vd Funäsdalens Alpina AB, i ett pressmeddelande.

Enligt honom är byggandet av en gondolbana en viktig del för byns utveckling som i slutändan kan innebär flera förbättringar för turismen efter regeringens beslut.

Totalt beräknas investeringen på gondolbanan gå loss på cirka 50 miljoner kronor och förhoppningarna är att den ska stå färdig inför vintersäsongen 2010– 2011.

Mer läsning

Annons