Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskvårdspeng dras in för landstingsanställda

Nu får de som jobbar inom landstinget inte tillgång till friskvårdspengar sedan årsskiftet. Orsaken är skatteskäl.

Annons

Friskvård är på tapeten i dessa dagar då ohälsan bland länets invånare inte direkt blir bättre. Men för de som är landstingsanställda försvinner en liten bit av motivationen för att hålla kroppen i trim.

För sedan den 1 januari får de som jobbar inom landstinget ingen möjlighet att ta ut friskvårdspengar, 1000 kronor, till olika motionsaktiviteter.

Och det handlar inte i första hand om besparingar i en hårt ansatt landstingsbudget.

– Enligt de direktiv vi fått av ledningen så är det inte rätt enligt skattereglerna. Och vi är solidariska med det beslutet, säger Tommy Renström, primärvårdschef.

Enligt Tommy Renström kommer landstinget att försöka hitta en ny policy för friskvårdspengen för de anställda i landstinget. Just nu skiljer det mycket mellan olika enheter i länet. De anställda i Östersund kan exempelvis åka till landstingets egna anläggningar för att hålla kroppen i trim.

– Det kan man förstås inte göra om man bor i Sveg, fortsätter Renström som i dagsläget inte vill uttala sig om friskvårdpengen kommer tillbaka och i vilken form. Men han har förståelse för att det kan finnas upprörda känslor bland de anställda.

– Det har jag full förståelse för att de är. Det är viktigt att hålla kroppen i trim.

Mer läsning

Annons