Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förnyad prövning av platser vid sjukhemmet i Sveg

Nu meddelar kommunledningen att man kommer att förnya prövning vad gäller tillgången till platser vid Svegsmon. Inga beslut är ”huggna i sten” skriver de i ett brev till anhöriga.

Annons

I slutet av september skickade anhöriga till boende på äldreboendet Björken i Sveg ett brev till kommuneldningen där man krävde att beslutet om nedläggning av sjukhemsavdelningen rivs upp. Kommunalrådet Gottfrid Jonsson, ordförande i socialnämnden Gunilla Zetterström Bäcke, och förvaltningschef Ivan Hitterdahl svarar de anhöriga i ett brev, där man skriver att frågan kommer att lyftas för förnyad prövning vad gäller tillgången till platser vid Svegsmon. De skriver:

”Naturligtvis har Härjedalens kommun ambitionen att tillhandahålla en god och söker vård för våra äldre medborgare. Dessvärre drabbas även Härjedalen av de effekter som den finansiella krisen genererar. Härjedalen har i jämförelse med länets övriga kommuner en hög kostnad för sin äldreomsorg. Av länets åtta kommuner kommer Härjedalen på tredje plats vid jämförelse av redovisad nettokostnad för gruppen 65 och äldre. (Endast kommunerna Berg och Ragunda har en högre kostnad).

För att kunna leva upp till ambitionen att tillhandahålla en god och söker vård fördras omprioriteringar inom givna anslag för att möta nya grupper och deras behov. Detta är en av anledningarna till det beslut om att reservställa en avdelning vid Svegsmon.

Behovet av insatser för personer med omfattande vårdbehov fluktuerar över tiden. Det blir därmed nödvändigt med en flexibilitet för att kunna tillhandahålla rätt insats utifrån konstaterat vårdbehov. Därtill måste ett optimalt utnyttjande av de resurser som finns att tillgå beaktas. Ekvationen är inte enkel men inga beslut är ”huggna i sten”. Våra medborgares bästa måste alltid ha högsta prioritet.”

Mer läsning

Annons