Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagare prisades i Vemdalen

/

140 företagare kom på Festafton för företagare på Vemdalsskalets Högfjällshotell. Sju priser delades ut till företagare som har utmärkt sig under året.

Annons
Kvällen inleddes med en Bert Karlsson som föreläste, eller rättare sagt berättade sitt livs historia och hur han gjort affärer genom åren, om misslyckanden och framgångar blandat med fräckisar som fick publiken att skratta så de nästan grät.
Middagen serverades till tonerna av Härjedalens storband och under tiden delades sju priser ut till företagarna.
2008 års Serviceföretag blev ICA, Funäsdalen med motiveringen: Hela staben är ett föredöme i gott värdskap och god service. Riktig hemmakänsla när man handlar. Företaget engagerar sig även lokalt genom att stötta bygdens föreningar. ICA Funäsdalen är bara bäst.
2008 års Serviceperson blev Gunilla Mårtensson. Med sin behagliga stämma hjälper Gunilla alla både externt och internt i kommunen med att hitta rätt. Kommunens solstråle och serviceperson.
Årets nyföretagarpris gick till AB allservice Sundin O Persson, OKQ8 i Hede.
Herrarna Sundin och Persson har på ett engagerat sätt höjt servicenivån och lönsamheten i företaget på ett föredömligt sätt. De har expanderat personalstyrka tack vare en breddning av utbud i såväl verkstad som butik samtidigt som de har ökat kundnöjdheten genom sitt serviceinriktade kundbemötande.
Årets bygd tilldelades Bruksvallarna. Samverkan mellan företag och föreningar visar på god sammanhållning och en gemensam strävan att skapa en positiv utveckling av byn. Arena-projektet, Macken och arbetet med gruvarbetarkulturen gör att priset tilldelas Bruksvallarna.
Årets Företagare i Härjedalen blev Anders och Petter Holmberg, Vemdalsfastigheter. Årets företagare, Anders och Petter Holmberg har tillsammans med anställda och samarbetspartners under många år utvecklat företaget på ett imponerande sätt och uppvisar en god lönsamhet.
Träpris till företagare som utnyttjar Härjedalens senvuxna fura 2008 gick till Wagenius Bygg AB.
Stiftelsen Sigrid Strands fond för kvinnliga uppfinnare delade ut ett stipendium till Lillie Nässén.

Mer läsning

Annons