Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagandet och vården viktigt för KD

/
  • Lars Olof Eliasson och Lars Axel Nordell hade en späckad dag innan dagen avslutade med ett årsmöte för partiet. Foto: Håkan Degselius

– Vi måste se småföretagarna som hjältar, sa Lars Axel Nordell, härjedalsk riksdagsman under sitt besök i Sveg.

Annons

Valtemperaturen inför höstens riksdagsval börjar höjas rejält. Det märks inte minst när många riksdagsmän börjar synas ute bland väljarna och gräsrötterna inom partiet.

Lillhärdsbördige Lars-Axel Nordell är en som gett sig ut i hetluften för att pejla stämningen runt om i Sverige. Under måndagen besökte han Sveg där han fick träffa sina partikamrater och dra upp strategierna inför valet.

Förutom interna diskussioner åkte man runt på olika platser där man bland annat besökte supportföretaget Sykes och Härjedalens gymnasium.

Och det är just utbildning, vården och företagandet som är några viktiga frågor som Lars- Axel Nordell prioriterar i sitt arbete.

– Det måste finnas folk som vågar starta företag och se att det är mödan värt, sa riksdagsman Nordell som tror att deras politik är positiv för Härjedalen när det gäller utvecklingen av företagandet i Härjedalen och att det kan gynna vården för de som bor i glesbygden.

– Betalar man skatt så ska man ha rätt till vård, fortsatte Lars- Axel som hoppas att privata företagare vågar gå in i vårdbranschen även i Härjedalen.

Det gäller att ta vara på resurserna på alla nivåer. En nivå man ofta missar är de som kommit upp sig i åldersstegen.

– De äldre är viktiga. De måste man våga använda sig mera utav som rådgivare, menade han avslutningsvis.

Mer läsning

Annons