Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler poliser behövs för att bevaka Härjedalen

– Kommunstyrelsen ska verka för att östra Härjedalen besätts med två poliser under fredags- och lördagsdygnen liksom även i västra Härjedalen. Det föreslår Ingegärd Fjällgärde, Sveg, i ett medborgarförslag.

Annons

Polisen bedömer dock att det inom överskådlig framtid är omöjligt att varje helg täcka upp med två poliser i östra och två poliser i västra delen av Härjedalen.

Fjällgärde skriver i medborgarförslaget att det bland annat med anledning av vandaliseringen av skolan samt buskörningen i Hede, skadegörelsen av ett obebott hus i Sveg är befogat med bättre polisbemanning under veckosluten.

– Vi lever i ett av världens mest beskattade länder. Regeringen har lovat Sverige fler poliser och ska glesbygden bli attraktiv för människor att bosätta sig i, är det ett elementärt krav att man ska uppleva den trygghet nuvarande regering gick till val på, heter det.

– Ekonomiskt är det också lönsamt med synliga poliser, skriver Ingegärd Fjällgärde.

Polisen i Härjedalen har i dagsläget 14 poliser, varav 9-10 i yttre tjänst. Till sommaren beräknas ytterligare tre poliser komma i yttre tjänst.

Man försöker täcka behovet fredg-lördag så långt det är möjligt med hänsyn till turismens behov, olika helger och evenemang.

Mer läsning

Annons