Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler och fler unga har upptäckt spänningen med bilbingo i Sveg

/
  • Anna Wallin, Susann Eriksson, Maria PålssonFika: Korvsmörgås och té– Vi tar med oss fika, sitter och surrar och lever om, säger Maria.Ida Holm och Ida JonassonFika: Vindruvor, mariekex, smörbullar och té– Jag vill hit på torsdag igen, säger Ida.
  • Med en dos tur  kan en ”storrövare” ge dig 35 000 kronor. Men då gäller det att kryssa på rätt blad.
  • Johan Lundin och Anders PerssonFika: Snus och godis– Vi har skakat hand på att dela vinsten om det blir någon, säger Johan.Petra Hammarberg och Helene AnderssonFika: Hallonpaj med vaniljsås, saft, kaffe och bullar– Jag får lite adrenalinkick av det här, säger Helene.

När det inte finns någonting som lockar den yngre generationen i Sveg under en torsdagskväll, då får man helt enkelt ta saken i egna händer – och gå på bilbingo.
– Vi är här och spelar nästan varje torsdag, säger Anna Wallin, 24 år.

Annons

Redan klockan sex är tjejerna på plats, 45 minuter innan start. De köper två brickor var, plus en rövare och en storrövare - papperslappen som kvällen till ära kan göra en 35 000 kronor rikare. Om man har tur.

– Det är det som är så spännande, att vem som helst kan vinna, säger Anna Wallin.

Det var ungefär tre år sedan dem började åka på bilbingo vid skidstadion. Anna Wallin, Susann Eriksson och Maria Pålsson gör det mycket för pengarna, men mest för den sociala biten. Att ha någonting att göra tillsammans på en torsdagskväll.

– Vi tar med oss fika, sitter och surrar och lever om, säger Maria Pålsson.

Fler unga har börjat upptäcka charmen med bilbingo. Göthe Hammarström, ansvarig för Svegsbingon, påstår att höga potter har lockat både äldre och yngre genom alla tider.

– Men vi ser att det är många yngre killar och tjejer som kommer tillbaka nu, gång på gång. Det är vi jätteglada för, då är bingons framtid tryggad.

I ett par bilar längre bort sitter Ida Holm och Ida Jonasson. Den förstnämnda har dragit med sig den sistnämnda, och det är bingodebut för hennes del.

– Vi sitter mest och snackar så jag tappar bort mig hela tiden. Först spelade jag på helt fel blad, säger Ida Jonasson och skrattar.

– Jag har varit här kanske tre gånger förut. Om vi vinner ska vi gå på Britney Spears i Globen på måndag, säger Ida Holm.

I en Volvo V70 sitter Helene Andersson och tar en bit av hallonkakan hon själv bakat. Hon är lite av en bingoveteran, trots sin ålder på 21 år. Med sig har hon kompisen Petra Hammarberg.

– Min mormor har spelat sedan hon var ung, sedan började mamma och nu har jag hakat på, säger Helene.

Förra året var hon här nästan varje torsdag, men gav upp när hon inte vann någonting. Nu är hon tillbaka för nya försök.

– Det är trevligt, och så är man ju sugen på pengarna också. Jag får lite adrenalinkick.

– Ja, det blir spännande när man är bara ett nummer ifrån och man vet att man kanske måste slänga sig på tutan, säger Petra.

Anders Persson och Johan Lundin står parkerade längst mot stora vägen.

– Jag har velat åka hit i över en månad men inte fått med mig någon, säger Anders samtidigt som han försöker hinna med siffrorna som ropas ut ur högtalaren.

– Vi har skakat hand på att dela vinsten om det blir någon, säger Johan Lundin.

Mer läsning

Annons