Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällräddare återfann försvunna skoteråkare välbehållna

Två personer saknades under gårdagskvällen i fjällvärlden strax nordväst om Bruksvallarna. Ett stort fjällräddningsuppdrag drogs igång för att söka efter de försvunna skoteråkarna som återfanns ett par timmar senare nerkylda men välbehållna i ett vindskydd.

Annons

Strax efter klockan fyra i går eftermiddag ringer en man till polisen och berättar att hans två kompisar verkar ha åkt vilse i fjällvärlden nordväst om Bruksvallarna. Mannen berättar att de alla tre var ute och körde skoter på Grönfjället när de tappade kontakten med varandra.

– Vi ber honom åka ner till stugan där de bor för att kontrollera om de andra två hittat hem på egen hand, berättar vakthavande polisbefäl Peter Borg.

När de båda männen inte hittas i stugan beslutar polisen att dra igång ett fjällräddningsuppdrag.

– En polishelikopter skickas ut men får vända för att det är för dåligt väder. Då beslutar vi att dra ut tre stycken fjällräddningspatruller, säger Peter Borg.

De två yngre männen hittades vid åtta tiden på kvällen av fjällräddningen i ett vindskydd i Gröndalen. Enligt uppgift till länskommunikationscentralen hade de båda kört fast med skotrarna och sedan hade de gått till vindskyddet. Männen var nerkylda med vid gott mod när de fick åka tillbaka till Hamra där de sedan återförenades med sin lättade kompis.

Mannen som larmade polisen uppgav att de alla tre varit ute och kört i ett så kallat friåkningsområde där skoteråkning får ske även utanför ledsystemen. Männen är turister i området utan större skotervana.

Mer läsning

Annons