Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjällmuseet ökade besöksantalet med 58 procent

Fjällmuseet i Funäsdalen har haft en positiv utveckling när det gäller besöksantalet. Totalt har man ökat antal besök med 58 procent under sommaren.

Annons

Fjällmuseet invigdes för tio år sedan med kunglig glans och ståta. Men sedan dess har glansen till viss del flagnat, i alla fall om man tänker på antal besökare anläggningen haft. Men nu har siffrorna blivit betydligt positivare. Ifjol var det 5673 besökare under sommarmånaderna, juni, juli och augusti. I år har 8936 valt att gå in på museets utställningar, en ökning med 58 procent där juli månad har varit den klart bästa.

– Dessa siffror kan sättas i relation till Destination Funäsdalens bokningar som ökat med 30 procent under sommarmånaderna, säger Johnny Augustine, museichef som menar att ökningen beror på turister samtidigt som man jobbat med lokal marknadsföring för att nå dessa.

Mankellrummet i Sveg hade ambitioner att nå besökare från författarens stora marknad i Tyskland. Men det har gått trögt med att nå några stora massor av besökare. Men även där ser man en viss ökning om man jämför sommaren 2008 med 2009, från 129 till 162 intresserade. Arne Ring, ordförande för turistföreningen i Sveg, är kanske något besviken över det vikande intresset för Mankell.

Men han tror att det måste till åtgärder för att siffrorna ska vända och det är kommunens ansvar.

– Det som varit anmärkningsvärt att man inte har förändrat innehållet under de tre åren som det varit öppet, säger han.

Mer läsning

Annons