Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjedrama misstänks ligga bakom dödsbrand

/
  • Eftersom huset var helt övertänt när räddningstjänsten i Lofsdalen kom till platsen kunde man inte göra annat än eftersläckningsarbete.
  • I huset i Dravagen bodde en ensam 65-årig kvinna. Den här utbrända kombibilen och en lika utbränd ägdes av kvinnan.
  • ”Brandlarmet gick vid fyratiden på natten och när vi kom till platsen var huset, bilen och husvagnen helt övertända”, berättade Lennart Jonasson, chef för räddningstjänsten i Lofsdalen.

Två döda, en man och en kvinna, påträffades efter den våldsamma villabranden i Dravagen natten mot måndag. Polisen rubricerar, efter den tekniska undersökningen, det hela som mordbrand. Man misstänker att ett tragiskt familjedrama ligger bakom branden.

Annons

– Det är en man och en kvinnokropp, bekräftar Sofia Sundell vid Svegspolisen.

Två personer återfanns när polisen gjorde den tekniska undersökningen av brandplatsen i Dravagen under måndagseftermiddagen.

Enligt polisen är det en man och en kvinna som har hittats i resterna av huset. Det mesta tyder på att det är den kvinna i 65-årsåldern, som var bosatt i huset, och en man som hon haft ett förhållande under ett par års tid. Det hela tyder på att branden är resultatet av ett tragiskt familjedrama.

”Kropparna är inte identifierade i dagsläget. De kommer att obduceras och där fastställs identiteten, skriver polisen i ett pressmeddelande samtidigt som man rubricerar det hela som mordbrand.

Larmet till räddningstjänsten i Lofsdalen kom vid fyratiden natten till måndagen. Det var en förbipasserande bilist som upptäckte branden. Närmaste grannar bor ett par hundra meter från platsen men de hade inte sett något av branden.

– När vi kom till brandplatsen var huset, bilen och husvagnen helt övertända och branden kan nog ha pågått någon timme innan larmet gick, berättade Lennart Jonasson, chef för räddningstjänsten i Lofsdalen.

Räddningstjänsten från Lofsdalen fick sedan förstärkning från Sveg och totalt deltog sex brandbilar i släcknings- och eftersläckningsarbetet. Liksom Jonasson menade räddningschefen Kurt Svensson att räddningspersonalen inte kunde göra något för att begränsa branden eftersom huset var helt övertänt när de kom till brandplatsen.

Vid brandplatsen hittades en plånbok och en gevärspipa med kikarsikte vilket är av stort intresset vid polisens fortsatta tekniska arbete.

Förutom det gamla timmerhuset förstördes även en personbil av kombimodell och en husvagn vid branden. På platsen fanns även en Volvo 850 som hade klarat sig undan lågorna.

Mer läsning

Annons