Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extern konsult anlitas – ska granska cheferna

/

Fackförbundet Kommunal välkomnar den chefsutredning som Härjedalens kommun ska göra under våren.

– Det är logiskt att man gör det på chefsnivå, säger Nancy Fridh

Annons

Socialförvaltningen och äldreomsorgen i Härjedalens kommun har varit ett flitigt debatterat ämne under flera år. Miljonunderskott, varsel och kritik från många olika håll.

Kritik har även kommit från revisorer som bland annat inte gav socialnämnden ansvarsfrihet. Revisorerna ansåg att det bland annat saknade ledning i organisation och att den undermåliga kontrollen bland annat lett till att ekonomin inte skötts på rätt sätt.

Nu har Härjedalens kommun anlitat en extern konsult, Öhrlings, som ska se över chefsituationen.

– Det är bra att det blir gjort av en utomstående konsult som kan se det med andra ögon, säger kommunalrådet Gottfrid Jonsson som anser att det är en nödvändig åtgärd med tanke på den skarpa kritiken. Förutom att man ser över chefssituationen kommer man även att göra en grundlig översyn hur bemanningsenheten fungerar.

Enligt Gottfrid Jonsson kommer utredningen att dras igång så fort som möjligt och man hoppas att den ska vara klar innan personalen går på semester i sommar. För Kommunal är översynen positiv eftersom man anser att arbetsbördan för medlemmarna blivit en tung belastning efter alla sparpaket.

– Man har dragit ned mycket på golvet men man har inte tittat där uppe. Så det är logiskt att man tittar även på den nivån, säger Nancy Fridh, ordförande för Kommunal.

Mer läsning

Annons