Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EU-projekt ska göra Sveg till en mer attraktiv ort

Sveg behöver sig ett lyft. Därför är ett nytt EU-projekt på gång för att utveckla centralorten. Kostnaden för projektet beräknas till 4,1 miljoner kronor

Annons

Den negativa trenden med vikande befolkningsiffror är ett problem för Sveg.

Därför behövs det åtgärder för att vända på den negativa spiralen. Det hoppas man kunna vända med hjälp av ett EU-projekt, Utveckla Sveg, där man hoppas kunna samverka och mobilisera kring de resurser och möjligheter som finns.

Inom några år kan det bli aktuellt med stora rekryteringar av arbetskraft ifall exempelvis Bioenergikombinatet blir verklighet.

– Rekryteringen av cirka 300 personer till bioenergikombinatet samt de kommande pensionsavgångarna vid kommunen kommer att kräva stora insatser, förklarar kommunens näringslivskontor i projektbeskrivningen.

Målet med projektet är att förändra attityder, göra Sveg attraktivt för boende och besökare, stimulera inflyttning, minska utflyttningen och skapa arbetstillfällen. Projektet beskrivs som ett samverkans- och samarbetsprojekt och ska som sådant samarbeta med alla aktörer som på något sätt arbetar med samhällsfrågor som berör Sveg i stort och smått.

Mer läsning

Annons