Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En spark i baken ska göra Sveg attraktivare

/
  • Kingen gav en mängd förslag för att göra byn bättre. ”Varför inte öppna Svegsdammen. Vattenflödet skulle säkert locka besökare”, menade han.
  • Med ett fackeltåg gick de 120 personerna på torsdagskvällen till kyrkan i Sveg.   Foto: Håkan Degselius

I går kväll small startskottet för att Sveg ska bli attraktivare.
– Försök titta på Sveg med andra ögon så kan vi göra det bättre, menade talaren Torgny ”Kingen” Karlsson.

Annons

Sveg vad är det? Två mackar i en fyrvägskorsning och ett nödstopp innan man kommer till fjällvärldens nöjen och slalombackar?

Så är kanske bilden av Härjedalens centralort runt om i landet. Den något mindre smickrande bilden ska förändras under de närmaste åren är det tänkt.

I går kväll samlades 120 svegsbor på torget i Sveg för att dra igång satsningen på ett fräschare samhälle.

– Det är startskottet för att få fart på människorna i Sveg och öka deras engagemang, sa Maria Ekman Johansson som tillsammans med en grupp av personer dragit igång arbetet där man även sökt pengar av EU.

Gruppen hoppas kunna ändra på Sveg yttre och inre miljö så att den blir attraktivare för både bofasta och besökare. Invigningstalare var Torgny ”Kingen” Karlsson och han hade i sitt tal redan några idéer för att göra hans gamla hemort bättre.

– Försök titta med andra ögon runt i Sveg och hitta de saker som går att utveckla, det finns mycket, menade Kingen som såg startskottet som en välriktad spark i baken och en blåslampa så att något sker innan det är försent.

Kvällen avslutades med ett fackeltåg och en konsert med Kingen och hans gamle kumpan Hallgren.

Mer läsning

Annons