Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellis vinnare för nionde gången

/
  • Egil Ellis är glad efter sin nionde seger. Här jublar han med ledarhunden Ruby. Att kapplöpningen var tuff visar inte minst det faktum att när en utav hans hundar tröttnade så att han fick slänga in den i släden innan ekipaget kunde fortsätta.

Härjedalingen Egil Ellis är framgångsrik med sina slädhundar. I helgen vann han Open North American Sled Dog Championship för nionde gången.

Annons

Han är född och uppvuxen i Härjedalen. Men numera lever Egil Ellis sitt liv i Alaska med sin fru Helen Lundberg och alla slädhundar. Och i dagsläget ångrar han nog inte att han tog chansen att flytta till Alaska.

För i helgen skrev han sig in i historieböckerna när han vann den klassiska tävlingen för nionde gången, vilket innebär att han är den förste sin vunnit den tuffa tävlingen så många gånger under de 64 år som tävlingen genomförts i Fairbanks. Egil Ellis är även den enda som vunnit tävlingen fyra år i rad.

– Det var inte ett lopp utan några misstag. När det är en tät tävling måste man ta fram erfarenheterna från tidigare tävlingar, säger en nöjd Egil Ellis till Newsminer.

 

 

Mer läsning

Annons