Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever gör lärorik resa till Stockholm

/

I början av veckan var tvåorna från Samhälls- och naturprogrammen på Härjedalens gymnasium till Stockholm på studieresa. Något som går igen år efter år.

Annons

Nu i veckan åkte en grupp tvåor från Härjedalen gymnasium till Stockholm på en tre dagars studieresa.

Varje år sedan 1970-talet har gymnasiet anordnat denna resa.

– Vi har räknat att det här är den 35:e studieresan, säger läraren Eva Larsson.

– Vi märker att det är bra att eleverna får komma ut och se det vi pratar om i klassrummet. Att inte bara läsa om och höra oss lärare prata om saker, säger läraren Margareta Ekstrand.

Bland annat har eleverna träffat justitieminister Beatrice Ask i hennes kontor, riksdagsledamot Marie Nordén, besökt Livrustkammaren, DN, Dramaten och pratat med Peter Englund på Svenska Akademien.

– Resan var lärorikt och intressant och kändes uppfriskande. Det tog bort en del av skoltröttheten, säger Simon Åslund.

– Det var väldigt intressant på Svenska Akademien, fast man kanske inte trodde det innan. Vi fick veta mer om vad de jobbade med och hur de jobbar med att hitta en nobelvinnare i litteratur, säger Louise Marklund.

Anna Martinsson tyckte att Livrustkammaren var intressant, där de fick lära sig om Sveriges historia.

– När man gjort så många studiebesök såg man hur olika alla guider är, och hur man ska vara för att vara en bra guide, säger hon.

– Jag är väldigt stolt över våra elever, säger Margareta Ekstrand som tyckte att de uppförde sig utmärkt och visade stort intresse på studiebesöken.

Mer läsning

Annons