Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev har enligt anmälan blivit mobbad i snart två år

Mobbning mot en elev i Härjedalen har pågått under tre och en halv termin utan att skolan stoppat det.

Annons

Anmälan ligger nu hos Skolinspektionen som ska utreda och ett hotsms har blivit polisanmält.

En mamma till en elev på en skola i Härjedalen har anmält till Statens skolinspektion att eleven kränkts av andra elever.

Detta har enligt anmälan pågått under tre och en halv terminer och hon tycker inte att skolan har gjort tillräckligt, ”eftersom detta helvete aldrig tar slut”, skriver hon.

Mobbarna har enligt anmälan skickat sms, hotat, spottat, kränkt eleven dagligen i både ord och handling, kastat kläder i soptunnan, slagit i huvudet, fällt snäsiga kommentarer, när eleven sätter sig och äter så flyttar mobbarna på sig, ljuger för eleven, skrattar när eleven ramlar på skridskor, eleven får ej vara med på olika aktiviteter på raster, slag och sparkar vid ett flertal tillfällen.

Mamman har talat med rektor och lärare vid upprepade gånger varje vecka.

Personalen har försökt att hjälpa till enligt mamman, med åtgärdsprogram från barn- och elevombud, representant från likabehandlingsgruppen och handledare.

Lärare och rektor har pratat med förövarna i grupp, men det har inte blivit bättre. Föreningen Friends har även varit på skolan och föreläst.

I februari polisanmäldes ett hotsms som eleven fått på helgen och det har enligt rektorn inte med skolan att göra.

Rektorn på skolan säger att man i nuläget avvaktar och går igenom med barn- och elevombudet hur man i från skolans håll har agerat.

Vad har skolan gjort för att stoppa kränkningarna?

– Vi har gjort det som står i vår likabehandlingsplan. Vi för samtal med eleverna och återkopplar det till förebyggande arbete kränkningar.

Bland annat jobbar vi med programmet Lions Quest, säger rektorn för skolan.

Mer läsning

Annons