Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldig invigning av Kalle Anka Cup

/

Fackeltåg, vinterakrobatik och live musik. Trots bitande kyla blev det en glad stämning när Kalle Anka Cup invigdes på fredagskvällen.

Annons

Hundratals ungdomar kom vandrande i ett fackeltåg längs gatorna i Sveg, från Norra skolan till invigningen på gammelgården. Där möttes de av live musik med Daniel Wiklund, en skidgymnasielev från Sveg, som sjöng och spelade gitarr.

Först hälsades de välkomna av Jesper Johnsson som är lärare på skidgymnasiet och speaker under tävlingshelgen. Han tackade Sveg IK för ett bra arrangemang. Sedan var det kommunchefen och skidfantasten Inger Lagerqvists tur att peppa de unga skidåkarna som är i åldern 13-14 år.

- De är viktigt att ha mål. Men kom ihåg att ha roligt också och se till att knyta många kontakter under helgen, sade hon.

En av kvällens höjdpunkter blev eldshowen med vinterakrobaterna Jocke Lundhag, Eric Nilsson, Matthias Bergsmo och Kevin Falén från Östersund. Och innan det var dags för skidåkarna att vända tillbaka till Norra skolan för att ladda inför lördagen höll tävlingsledaren Fredrik Busk ett kort tal.

- Ni skötte er jättebra på stadion i dag, sade han och passade på att ge skidåkarna beröm.

Närmare 300 tävlande ungdomar från hela riket är på plats i Sveg under helgen, från fredag till söndag. Alla längdskidåkare och ledare bor tillsammans på Norra skolan.

Mer läsning

Annons