Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damorkestern och Kurt-Elvis livade upp på Fjällsol

Tännäs damorkester med charmören Kurt-Elvis livade verkligen upp dagen för de boende på Fjällsol i Funäsdalen.

– Någon av tjejerna kan väl stanna kvar, menade en.

Annons

Musikcelebriteterna börjar tillhöra vardagen på Fjällsol. Tidigare i veckan var Trio mé Bumba på plats med sina klassiska hits. I går var det damorkestern från Tännäs och Kurt-Elvis som spelade slagdängor från förr. Att det var uppskattat visades inte minst av de många kommentarer som bandet fick från publiken och många hjärtan klappade säkert lite extra.

Bandet startade för knappt ett år sedan. De flesta har musicerat sedan barnsben men för några andra är scenvanan något alldeles nytt. Men trots det så har man vågat ta steget fullt ut och spelat på de ”stora” scenerna i västra Härjedalen.

– Det är tur att man är gammal så att man vågar göra bort sig, sa Siv Inger Källmark som trakterade dragspelet som en Roland Cedermark i högform.

Sångaren Kurt-Elvis har ju kulturen i blodet sedan länge. Men det här med sång och spex är ett något nyare påfund för Jon Olof Olofsson.

– Det är skoj att apa sig lite grann men det här är mest på skoj, sa den tidigare kulturpristagaren i Härjedalen som med sitt kolsvarta hår stack ut bland de blonderade damerna.

Äldreboenden har ju sin charm men nu siktar orkestern på att nå en ännu större publik.

– Nu ska vi bli internationella. vi ska till Norge och göra en spelning, avslöjade Siv Inger Källmark som dock inte behöver åka så långt. Den internationella scendebuten kommer att ske inte så långt från Funäsdalen i närheten av Röros.

Alltid något..

Mer läsning

Annons