Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byn som är mästare på musikkaféer

/
  • Lars-Olov Ängerfors och Göran Östh tar hand om gästerna i garderoben.Foto: Carin Selldén
  • Klasse Björkqvist, Gun-Britt Rydell och Barbro Strand ordnar med kaffe, bullar och kakor innan musikkaféet börjar. Foto: Carin Selldén
  • Peder Persson band spelade  i Linsell.

Musikkaféerna som Linsells Byalag och Bygdegårdsförening anordnar har varit omåttligt populära. Det brukar komma från 50 – 125 personer. I fredags kom Juleron till Linsell då Peder Persson band spelade.

Annons

För tredje året anordnar programrådet från Linsells Byalag och Bygdegårdsförening musikkaféer. I år har det varit tre på våren och tre på hösten.

– I somras ordnade vi ett musikcafé i parken med Dan Andersson-tema. Det blev en succé, 150 personer kom, säger Barbro Strand.

Hur kommer det sig i en by på 80 hushåll?

– Vi har en trogen tillresande skara från Sveg och Hede. På sommaren har vi många fritidsboende som kommer, säger Lars-Olov Ängerfors.

– Vi har blandat Härjedalsmusiker med musiker från hela riket. Man vill göra folk uppmärksamma på vilka musiktillgångar vi har i Härjedalen, säger Barbro Strand.

Linsell har som många andra byar en stillastående befolkningskurva, men tack vare alla sommarhus och fisketurismen klarar de sig hyfsat bra. Och på senare år har några flyttat hit.

– Fisket är välkänt, det som det som gör att vi har folk på sommaren. Sen gäller det att hitta nya idéer för att få hit folk, säger Lars-Olov Ängerfors.

Byalaget och bygdegårdsföreningens ordförande Göran Östh flyttade från Grängesberg till Linsell för sex år sedan, när han och hans fru flyttade hem till hennes släktgård. De trivs här och är engagerade i byns framtid.

– Vi har det trevligt här, man ställer upp för varandra. Det är lättarbetat, säger Göran Östh.

– Vi jobbar mycket för att få affären att överleva. Varje fredag är det provsmakning på mat, och så ordnar tjejerna sopplunch en gång i månaden. Det gäller för oss som bor här att vara köptrogna, säger han.

Mer läsning

Annons