Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryggeri planeras i Lillhärdal

/
  • Svenskt Mathantverk AB utökar sin produktion i Lillhärdal. Det finns planer på att starta ett bryggeri för öltillverkning. Foto: Leif Eriksson

Det skapas nya arbetstillfällen när Svenskt Mathantverk AB lägger all sin tillverkning i Lillhärdal. Man talar rent av om att starta ett bryggeri.
- Ja, vi har planer på att börja brygga öl, säger en av delägarna, Ingemar Andersson till LT.

Annons
I Lillhärdal produceras för närvarande cirka 75 procent av företagets produkter, som bröd, sylt, marmelad, senap och drycker.
Och mer ska det alltså bli.
- Nu har vi lyckats få Hemköp att börja sälja våra brödprodukter, vilket är mycket positivt. Och Hällbrödet ökar starkt i försäljning till restauranger och finns numera i hälften av Sveriges skolkök.
- För att klara av den ökade produktionen i Lillhärdal har vi infört tvåskift och vi har för närvarande nio anställda. Fler ska det alltså bli till våren när all tillverkning kommer att ske i Lillhärdal.
- Det kommer att hända mycket där under våren till och med hösten nästa år, berättar Ingemar Andersson, som även berättar att man kommer att bygga ut anläggningen och införskaffa ett lagertält.
- Verksamheten fungerar väldigt bra i Lillhärdal, en mycket bra och lojal personal, fortsätter han.
Svenskt Mathantverk siktar in sig på att bli rikstäckande med sina produkter i framtiden. I dagsläget finns det några vita fläckar som ska täckas in.
De båda delägarna Ingemar Andersson och Sören Lindvall har för övrigt starka band med Härjedalen.

Mer läsning

Annons