Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröderna Källmalm räddar fotobutik i Sveg

/
  • Caj och Daniel Källmalm tar över Foto & Fritid i Sveg.

Foto & Fritid blir kvar i Sveg. De nya ägarna bröderna Caj och Daniel Källmalm kommer att satsa på fotodelen och slår upp portarna runt lucia.

Annons
Härjedalens bok- och fotointresserade kan pusta ut. Det finns folk som vill satsa trots lågkonjunktur.
– Vi läste ett reportage i LT att de skulle stänga ner och blev intresserade. Man blir lite orolig när man läser om nerdragningar men vi kör full fart framåt, vi satsar på det här, säger Caj Källmalm.
Bröderna kommer framför allt att satsa på fotografi, och kommer att sälja kontorsmaterial som förut.
– Vi fortsätter som i dag men det blir mer av studiofotografi som porträtt på människor och djur. Vi kommer ha mer böcker efter smak, som pocketböcker och ljudböcker, säger han.
Caj och Daniel har tidigare gjort lite fotouppdrag.
– Foto är vår passion, det kommer vi satsa mer på och även ha en internetbutik, säger Caj Källmalm.
Nu kör förra ägaren Thor Magnusen en sista drive på det han har kvar i affären vecka 49. Sedan planerar de nya ägarna att öppna efter det.
– Sveg är en liten stad men tillräckligt stor för en bokhandel. Det är väldigt synd om den försvinner. Alla har ju inte internet, säger Caj Källmalm.
Caj och Daniel är födda i Mariefred och har nu senast bott i Östersund. I Härjedalen har de varit för att åka skidor och att fota.
– Jag har alltid gillat Härjedalen. Det är så vackert här. Skogarna som finns här finns inte uppe runt Östersund. Det är en dröm om man gillar landskapsfotografering, säger Caj Källmalm.
Bröderna har många drömmar och förhoppningar och en som de vill förverkliga är att ha ett kafé i butiken där man kan ta en kaffe och sätta sig och läsa. Då Caj Källmalm har jobbat som musikjournalist har han mycket kontakter i musikbranschen.
– Vi har planer på att försöka dra hit artister, säger han.
Thor Magnusen är glad att butiken drivs vidare.
– Det är synd för varje affär som försvinner. Fotobutiken kräver ett kunnande och bra service för att det ska fungera. Men det krävs också att ortsborna handlar på hemmaplan. Alla kontor i Härjedalen kommer bli påhälsade av de här grabbarna, säger han.

Mer läsning

Annons