Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröd från Lillhärdal hittar köpare i Kuwait

/
  • Varje dag bakas det bröd på 900-1100 kilo mjöl på Härjedalsbröd.
  • Ägarna Sören Lindvall och Ingemar Andersson visade runt Lars-Olof Eliasson, kd, och riksdagsledamot Lars Axel Nordell i bageriet.

Svenskt Mathantverk flyttar sitt lager från Upplands Väsby till Lillhärdal i april. Fem personer kommer att sysselsättas i denna verksamhet.

Annons

LT har tidigare skrivit om att det skapas nya arbetstillfällen när Svenskt mathantverk AB som är ett systerföretag till Härjedalsbröd AB och Härjedalsdryck AB, lägger all sin tillverkning i Lillhärdal. Nu är det bestämt att de från den 1 april flyttar upp all sin lagerverksamhet från Stockholmsförorten Upplands Väsby till Lillhärdal.

Just nu pågår ombyggnationer och anpassningar i industrifastigheten för att plock- och leveranslagret skall få anpassade ytor.

Under fredagen var kristdemokraternas ledamot i riksdagen, Lars-Axel Nordell på en rundvandring på Härjedalsbröd. Lars-Axel Nordell sitter i riksdagen för Örebro län. Han är suppleant i kulturutskottet, socialutskottet samt trafikutskottet.

– Det är viktigt att de små företagen vågar satsa. Alla företag är små från början. Visst är det viktigt med utbildning och universitet, men det vikigaste för en regionsutveckling är att det finns arbetstillfällen, säger han.

Lars-Axel Nordell är uppvuxen i Lillhärdal och det var hans bror som startade bageriet från början. En av ägarna, Sören Lindvall, är Lars-Axel Nordells brors svärson.

Företaget har tio anställda och kommer anställa minst fem till hösten. I oktober- december behövs det dubbel personalstyrka inför julen.

Svenskt Mathantverk har funnits i tolv år. I Lillhärdal finns bolagen och Härjedalsdryck AB. Dessa bolag producerar 75 procent av Svenskt Mathantverks utbud. Där tillverkas bland annat bröd, sylt, marmelad, senap, drycker och mycket mer.

Svenskt mathantverk omsätter i dag 14 miljoner kronor och har ett tusental kunder i Sverige och ett hundratal i Europa.

– Hittills har vi vuxit med 25 procent per år och som vi tror kommer att fortsätta, säger Ingemar Andersson, vd.

Trots lågkonjunktur går det alltså bra för vissa företag och för Härjedalsbröd expanderar den internationella marknaden. Många vill ha det exotiska brödet från Lillhärdal.

– I dag ringde en från Kuwait som ville köpa bröd, säger Ingemar Andersson.

Mer läsning

Annons