Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Branden i Dravagen en tragedi

/

Obduktionen av den 65-åriga kvinnan och den 59-årige mannen som återfanns i det nedbrända huset i Dravagen är nu klar.

Det mesta tyder på att kvinnan blivit skjuten av mannen, som sedan tagit sitt eget liv.

Annons

Den slutgiltiga obduktionen har ännu inte slutförts men Rättsmedicinska avdelningen i Umeå har lämnat ett preliminärt besked gällande dödsorsaken.
Det mesta tyder på att mannen skjutit kvinnan och därefter har han tagit sitt eget liv.
När det gäller dödsorsaken för den 65-åriga kvinnan som bodde i huset tror polisen på följande.
– Enligt det preliminära beskedet talar omständigheterna för att döden har orsakats av skallskador som uppkommit genom skott med hagelgevär samt har förorsakats av annan person, säger Kjell Wedin, kommissarie vid polisen i Östersund, i ett pressmeddelande.
Även mannens död ska ha orsakats av ett skott från samma hagelgevär och det mesta tyder på att han därefter har tagit sitt eget liv.
Efter den tekniska undersökningen som genomförts kan brandorsaken inte fastställas, men redan i ett tidigt skede fanns misstankar om att branden var anlagd. Skjutvapen som tillhörde fastighetsägaren anträffades av Polisens tekniker vid brottsplatsundersökningen.
Mannen är tidigare straffad för mordbrand och detta gällde en händelse som inträffade i länet under 2002. Han hade också någon dag innan branden i Dravagen uttalat hot om att bränna ned en husbil i samband med att han besökte Vemdalens camping i samband med countryfestivalen.
– Branden i Dravagen på morgonen den 10 augusti har slutligen utvecklats till en tragedi som ingen kunde förutse. Förlorarna i den tragiska händelsen är anhöriga och nära och kära, säger Kjell Wedin avslutningsvis.

Mer läsning

Annons